Що таке український вишняк🍒 та як його приготувати

Якщо ви ніколи не куштували домашній вишняк - саме час спробувати. Це стародавній святковий український напій: густий, рубінового кольору, схожий на сироп, але хмільний і з гірчинкою, для приготування якого, застосовуються лише натуральні продукти. Він вийде дуже смачним, з яскравим ягідним ароматом. Головне - дотерпіти і витримати її не менше 20 днів, а ще краще - 1 місяць у прохолодному місці.

Сезон вишні в самому розпалі, тож саме час приготувати смачний та ароматний хмільний вишняк. Оксамитовий напій можна приготувати в літню пору зі стиглої вишні. Його можна приготувати декількома способами. Я розкажу про два з них — з горілкою та без неї. Зберігайте його в холодильнику або в прохолодному місці, дістаючи на сімейні урочистості.

Такий домашній вишняк— це не лише смачний, а й корисний напій, адже вишні містять багато вітамінів та антиоксидантів. Тому не вагаючись, приготуйте його у себе вдома і здивуйте своїх близьких незабутнім смаком!

ЧИТАЙТЕ НАС 🥗 в Теlegram

Інгредієнти:

  • Вишня 500 гр
  • Горілка 400 мл
  • Цукор 150 гр

Як приготувати вишняк  з горілкою:

Підготуйте зазначені інгредієнти. Придбайте якісну горілку.

Ягоди промийте у воді, видаліть стеблинки та кісточки.


Пересипте ягоди в глибоку скляну ємність. Банку об’ємом 1 літр або глечик із пробкою.

  ПО ТЕМІ: 🥗 Горобина на коньяку — суперська настойка в домашніх умовах


Всипте цукровий пісок. Можна додати трохи меленої кориці або ванільного цукру, вони подарують напою ніжніший смак.


Влийте горілку, залишаючи трохи простору зверху ємності, вам необхідно буде збовтувати вміст.


Закрийте кришкою щільно і збовтайте. Потім перемістіть ємність у темне, прохолодне місце на 1 місяць. Збовтуйте наливку кожні 1-2 дні, щоб ягоди рівномірно віддавали рідині свій колір, смак і аромат, а цукор — розчинявся.

Через зазначений час процідіть вишняк через ситечко й охолодіть у холодильнику. Розлийте в чарочки і подайте до столу.

Вишняк або вишнівка без алкоголю

Вишняк, або вишнівка — це популярна наливка з вишень. Її можна готувати як з алкоголем — спиртом чи горілкою, так і без нього, використовуючи лише цукор.

 

Інгредієнти :

  • вишні
  • цукор — 800 г

Як приготувати вишнівку :

Для початку потрібно помити вишні та насипати у банку об’ємом 3 л, але не доходити до країв. Далі слід у банку насипати цукор — приблизно по 800 грам. Після цього — закрити тари резиновими рукавицями та залишити у такому вигляді бродити.

Коли мине трохи часу, а рукавиці з банок впадуть, з банок треба злити сік у інші та закрити кришками. До вишень, які лишились, додати залити воду з цукром (1кг цукру на 4 літри води) і знову закрити рукавицею для бродіння.

ЩЕ РЕЦЕПТ: 🥗 Домашній персиковий лікер — солодкий і хмільний. ТРИ кращих рецепта

На цьому етапі потрібно відцідити готову вишнівку по закінченню бродіння, вишні викинути. За потребу можна додати ще цукор. Отриманий напій розлити у банки та герметично закрити.

Домашній вишняк готовий до вживання! Його можна подавати як самостійний напій або використовувати як інгредієнт для коктейлів. Вишняк чудово поєднується з льодом та шматочками свіжих фруктів, що підкреслює його насичений смак. Насолоджуйтесь цим чудовим напоєм в колі друзів та родини, додаючи затишку та тепла вашим зустрічам. Смачного вам вишняка! 🍒 🍷

Оцените статью
Страна салатов
Що таке український вишняк🍒 та як його приготувати
Куриные кармашки с помидорами и базиликом на сковороде