Варення з вишні 🍒та полуниці «П’ятихвилинка»

Сезон ягід у самому розпалі - час робити заготовки на зиму. Пропоную приготувати варення з вишні та полуниці. Така чудова і дуже смачна заготівля, дає змогу зимовими вечорами згадувати про смаки й аромати літа. Варення готується дуже швидко, за принципом "варення-п'ятихвилинки", тому в ньому зберігається натуральний колір, аромат і смак ягід повною мірою.

Приголомшливий смак дуету вишні та полуниці оцінять усі ласуни. Варення  з вишні та полуниці виходить дуже насиченим, ароматним завдяки тому, що проварюється кілька разів поспіль і охолоджується. Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність 500 мл. Найсмачніше варення з кількох видів ягід, від нього важко відірватися. А якщо подати до нього морозиво, солодку випічку, вафлі або підсмажені тости, то насолода триватиме набагато довше! Таке варення саме по собі — чудове доповнення до чаювання, а вже якщо ви спечете млинці або оладки — вийде справжня смакота!

ЧИТАЙТЕ НАС 🥗 в Теlegram

Інгредієнти:

  • Вишня 200 гр
  • Полуниця 200 гр
  • Цукор 150 гр

Як приготувати варення з вишні та полуниці

Підготуйте зазначені інгредієнти. Ягоди вибирайте стиглі та соковиті.

Обірвіть хвостики у полуниці та стеблинки від вишні. Промий те ягоди у воді.

ЩЕ ВАРЕННЯ: 🥗 Черешня  в сиропі з лимоном на зиму.

Видаліть із вишні кісточки та викладіть її разом із полуницею в ківш або в каструлю з антипригарним дном. Всипте цукровий пісок. Якщо любите варення з ванільним ароматом, то додайте трохи ванільного цукру.

Проваріть варення 5 хвилин з моменту закипання. Потім нагрівання вимкніть і залиште остигати приблизно 40-60 хвилин. Потім знову прогрійте і проваріть 5 хвилин і т.д.

Втретє прогрійте варення і простерилізуйте банки та кришки. Викладіть варення в банки і закрийте кришками по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Залиште остигати, а потім перенесіть у комору до зими.

ПО ТЕМІ: 🥗 Секрет красивого і напрочуд ароматного   полуничного варення

Взимку таке варення можна подати до чаю або використовувати під час приготування інших десертів. Смачного вам варенячка! 🥗

Оцените статью
Страна салатов
Варення з вишні 🍒та полуниці «П’ятихвилинка»
Салат из болгарского перца по-корейски